Ellinor medverkar på Folk & Världsmusikgalans galavecka i Stockholm

200311 Galaveckan: Folkmusikens hus goes Stallet

onsdag 11 mars 19.00 
danskväll 
Folk- och Världsmusikgalan

Folkmusikens hus presenterar stolt danskväll på Stallet


Mitt i Galaveckan blir det danshus på Stallet…

med inte mindre än fyra fantastiska dansspelmän och en underbar danspedagog. Kvällen inleds med polska-instruktion med Ami Dregelid som ser dansandet som målet för livet. Hon har arbetat som folkdanspedagog i tjugofem år och fått tusentals fötter och kroppar att dansa. Van som ovan är välkommen till workshopen. 

Till workshopen spelar ingen mindre än Olof Misgeld. Han kommer ursprungligen från Uppsala,
men bor och är verksam i Stockholm som frilansande musiker, dansspelman, teatermusiker och medlem i flera av folkmusikvärldens mer gränsöverskridande ensembler. Syntes senast i Solitude.

Från Bergsjö i Hälsingland kommer O´torgs Kaisa Abrahamsson. Hon är tilldelad Zorns guldmärke och har låtar efter Hultkläppen, Pusten, Katrina Lundstedt, Kolmo-Olle med flera med fler.  Hon spelar gärna med kamraterna i Låta Myttje men är en grym solospelman. Av hälsoskäl (bruten arm) har Kaisa tyvärr ställt in sin medverkan. 

Ellinor Fritz är riksspelman från Hedemora i södra Dalarna. Hon går i gång på de låtar hon ärvt av tidigare generationers spelmän hemifrån men har också ägnat sig åt att göra efterforskningar i spelmansböcker. I Stockholm är hon verksam som både pedagog, återkommande spelman på Skansen och som ledare för spelmanslaget Käringstans hovkapell.

Pelle Björnlert har även han fått Zorns guldmärke och grävt i den rika småländska låtmyllan i hela sitt vuxna liv och han svänger som få. Han är en gudabenådad dansspelman, pedagog och berättare. Är precis nominerad till Manifest-pris för bästa folkmusikutgåva 2019: d´Amore.

Folkmusikens hus i samarbete med studieförbundet Bilda.


ENTRÉ

180kr/120kr ordinarie/medlem, studerande, pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 18.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet