Kurser & undervisning

Ellinor Fritz erbjuder privat- och grupplektioner på fiol samt folkmusikensemble. Hon är utbildad violinist och leg. musiklärare samt fiolpedagog med erfarenhet av att undervisa alla åldrar och i olika verksamheter och skolformer; från grundskola, kulturskola och studieförbund till privatundervisning, masterclass vid folkmusikfestivaler och gästundervisning hos spelmanslag. För närvarande bedriver Ellinor en egen utbildningsverksamhet i södra Stockholm med betoning på enskild undervisning.

Fiolundervisning

För dig som vill ta privatlektioner kan du välja mellan Suzuki-inspirerad, traditionell eller folkmusikalisk metodik. Alla åldrar och nivåer är välkomna! För närvarande undervisar Ellinor elever i åldrarna 5-75 år. Somliga har spelat länge medan andra tar sina första toner på fiolen hos Ellinor. Med eleven i fokus anpassas lektionerna efter elevens behov och förutsättningar för lärande. Ellinor kan utöver repertoarspel i olika genrer erbjuda såväl instrumentteknik som allmänmusikaliska förmågor, exempelvis musikteori, notläsning, scenisk förberedelse och att musicera som solist och i grupp.

Undervisningen bedrivs vanligtvis på måndagar och tisdagar i Ellinors studio i Enskededalen, T-banestation Sandsborg. Adress: Skolvägen 10, 121 32 Enskededalen.

Priser:

Barn/skolungdom:

  •   1 st 30 min lektion: 400 kr. Ramtid för packa upp/stämma, packa ned och gå igenom hemuppgift ingår utöver lektionstiden. Ellinor tillhandahåller låtmaterial och noter/inspelningar om inga andra önskemål anges.
  • Paketpris: 10 lektioner á 30 min: 3500 kr.

Vuxna:

  • 1 st 45 minuters lektion: 550 kr.  (Paketpris: 10 lektioner: 5 000 kr.)
  •  1 st 60 minuters lektion: 650 kr.  (Paketpris: 10 lektioner: 5 500 kr.)

Ellinor tillhandahåller låtmaterial och noter/inspelningar om inga andra önskemål anges.

För frågor om undervisningen, tidsbokning eller övrig info, kontakta Ellinor via mejl: ellinor.fritz@gmail.com eller 070-675 32 67.

Danskurser

Rullstolspolska

Var med och upptäck denna svängiga pardans till levande musik! Polskan räknas till en av Sveriges äldsta folkliga danser och är än idag en levande tradition som tar nya vägar. Denna dansworkshop vänder sig till både rullstolsburna och gående, där deltagaren utifrån sina förutsättningar får lära sig polskans grunder, som att föra och följa och göra en omdansning. Utgångspunkten är att arbeta i så kallade combipar, som består av en sittande och en gående dansare, men detta kan anpassas beroende på grupp. Dansen varvas med samtal kring dansens förhållande till musiken, vad som händer med stegen och därmed får workshopen en utforskande karaktär som också öppnar för nya möjligheter för rörelse. Alla som deltar i kursen får prova på att både föra och
följa och därmed uppleva hela dansen!

Förbered er på en workshop där inte bara kroppen jobbar utan även
hjärnan! Inga förkunskaper krävs.

För mer info, kontakta Ellinor eller Juulia Mielonen, info@juuliamielonen.se

Foto: Berit Nygren, SR P2

Lyssna här på ett inslag Sveriges Radio P2, när reportern Berit Nygren besökte vår workshop som hölls på Stallet i Stockholm den 13:e mars, under Folk- och Världsmusikgalan 2015!

Ljudklipp: Vad är Rullstolspolska? Ellinor berättar!

Foto: jeremias Mielonen
Foto: jeremias Mielonen

Queerpolska – folklig dans med rörliga roller

Vill du föra eller följa? Den frågan kan du räkna med att få när det hålls kurs i Queerpolska. Hösten 2009 började Ellinor hålla danskurser ihop med dansaren och pedagogen Erik Mägi. De första kurserna hölls på Folkmusikkaféet i Göteborg och efter en tid spreds queerpolskan ut till nya sammanhang.

Genom Queerpolskan samarbetar Ellinor med dansare, pedagoger, musiker och spelmän på flera håll i landet med syftet att sprida polskan vidare ut i världen och låta den traditionella folkmusiken ljuda på de mest urbana platser. Tänk dig en Dala-Flodapolska efter Urväders Britta på Stockholm Pride-festivalen en varm sommarkväll i augusti…

Hittills har det dansats polska i både stad och glesbygd och Ellinor har haft kurser ihop med danspedagoger som Erik Mägi, Juulia Mielonen och David Kaminsky. Tillsammans har de bland annat gästat Stockholm Pride, West Pride, Falu Pride, Örebro Pride, Umeå Pride, Uppsala Pride, Högskolan för scen och musik, Queertopiafestivalen i Norberg, Friskis &  Svettis, Systerskapsfestivalen i Örebro, Feministiskt Forum och Folk- och Världsmusikgalan 2014 & 2015. 

Reportage i Folke, SR P2!

Queerpolska

Vi ses på dansgolvet!