Nyheter för 2016: gig, kurser och dansspelningar!

Här kommer en kort sammanfattning av vad året kommer bjuda på!

Aktuella pedagogiska kurser jag kommer genomföra under 2016 är dansworkshopen Rullstolspolska (som även kan bokas inom Stockholms läns landstings program Kultur i Vården) och min låtspelskurs som hålls under projektet Allsvenskan i Folkmusik och dans, som i år hålls på Eric Sahlström Institutet i Tobo den 6-7 maj. Min kurs kommer fokusera på låtar från södra Dalarna.

Foto: Debka Studios
Foto: Debka Studios

Som arrangör arbetar jag för Arrangörsföreningen Folkmusikfest i Gästrikland med bokning och jämställdhet för Spelstinafestivalen som kommer äga rum i Torsåker den 20:e augusti. Mer info om detta kommer dyka upp här på min sida!

Under året fortsätter mitt uppdrag för Landstinget Dalarnas samrådsgrupp för fria kulturskapare, där jag representerar musikområdet. Den 8-9 februari närvarade jag vid KLYS konferens “Prata om villkoren” i Gävle, där konstnärspolitik och samtal om nuvarande samverkansmodell stod på agendan.

På inspelningsfronten kommer folkpoppiga Linköpingsbandet Hillens debutskiva ut under året, där jag medverkar med stråkarrangemang på flertalet låtar.

På det sceniska området kommer jag ge konserter, framförallt under sommaren. Johan Syrén släpper mot sommaren sin skiva med nyöversatta Vysotskijtolkningar och tillsammans med honom kommer jag ge en konsert i Stjärnsund den 8/7. Platsen blir i den omtalade Transformatorn!

Under den årliga Folkmusikfesten i Stjärnsund kommer jag medverka som solist till dans, den 4/8 i Österby bygdegård och den 6/8 i Herrgården.

I Hedemora kommer jag medverka i  “Det historiska spelet om Hedemora Gammelgård”, ett nyskrivet bygdespel som sätts upp för att fira gammelgårdens hundraårsjubileum. Missa inte detta!

Speldatumen är: 17/6 kl 19.00, 18/6 kl 14.00, 19/6 kl 14.00

Det var allt för nu. Infon kommer uppdateras inom kort!

/Ellinor